Ekim Ayı Değerler Eğitimi : Dostluk ve Kardeşlik

Bireyi, aileyi, yaşadığımız toplumu ve dünyayı tehdit eden risk ve sorunların çözümünde, toplumsal yaşantımızın temel yapısını oluşturan milli, manevi, sosyal, ahlaki ve kültürel değerlerimizden olan  “DOSTLUK VE KARDEŞLİK” konularında gençlerde bilinç uyandırmak ve bu bilinci güçlendirmek.

30.10.2016 2453

DEĞERLER EĞİTİMİ EKİM AYI KONUSU “DOSTLUK VE KARDEŞLİK”

A-ETKİNLİKLERİN AMACI:

B- ETKİNLİK UYGULAMA BİRİMİ:

Değerler Eğitimi Yürütme Komisyonu

C- YAPILAN ETKİNLİKLER:

1-Sınıflarımızda “dostluk ve kardeşlik” ile ilgili hikayeler okundu ve öğrencilerin hikayeleri değerlendirecekleri, tartışabilecekleri ortam oluşturuldu.

2-“Dostluk ve Kardeşlik” bilincini güçlendirmek amacıyla okulumuz 12/AB BİLİŞİM TEKNOLOJİSİ sınıfı öğrencileri, okul müdürümüz, müdür yardımcımız ve görevli öğretmenlerden oluşan grup, okulumuz C Bloğun da eğitime başlayan ORTA-AĞIR SINIFI özel eğitim öğrencilerine “hoş geldiniz” ziyaretinde bulundu. Özel eğitim öğrencilerine, kardeşliği güçlendirmek amacıyla küçük hediyeler verildi. Gerek okul idaresi gerek öğretmenler gerekse öğrenciler olarak herhangi bir ihtiyaç halinde her zaman yardıma hazır olduğumuz mesajı verildi.

3-10/C ELEKTRİK ve 10/A MOBİLYA sınıfı öğrencileri tarafından “Dostluk ve Kardeşlik” konulu okul panosu hazırlandı.

4-Sınıflarımıza “Dostluk ve Kardeşlik” ile ilgili özlü sözler asıldı.

5-Sınıflarımızda hediyeleşmenin “Dostluk ve Kardeşlik”i pekiştireceği vurgulanarak gönüllü öğrenciler arasında hediye çekilişleri yapıldı.

6-Sınıflarımızda  “Dostluk ve Kardeşlik” konulu kısa filmler izlendi ve öğrencilerin filmleri değerlendirecekleri ortam oluşturuldu.

7-Türk Edebiyatı derslerinde Mevlana’nın 7 öğüdünden hareketle dostluğun ve kardeşliğin önemi vurgulandı.

8-Bayrak töreninde okulumuz 12/AB sınıfı öğrencilerinden Sevgi Uçar dostluk ve kardeşliğin önemini anlatan sunum yapmıştır.