Öğrencilerimize Diyabet Eğitimi Verildi

"Okulda Diyabet Programı" kapsamında okulumuzda öğretmen ve öğrencilere yönelik diyabet eğitimi verildi.

29.04.2016 428

Türk Diyabet Kontrol Prgramı ve Türkiye Obezite Kontrol Programı kapsamında çocuklarda diyabet bulguları ve diyabetli çocukların okulda bakımı konularında eğitim ve farkındalık sağlanması amacıyla okulumuz Biyoloji Öğretmenleri Neslihan MERT ve Şerifa KORKMAZ tarafından 68 Öğrenci ve 2 Öğretmene seminer verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Çocuk Endokrinolojisi ve Diyabet Derneği arasında imzalanan protokol kapsamında gerçekleştirilen "Okullarda Diyabet Programı" okulumuz öğrenci ve öğretmenlerine yönelik olarak gerçekleştirilmektedir. Program dahilinde olan eğitimler tüm sınıf düzeylerine yönelik gerçekleştirilmiş, diyabet ile ilgili gerekli tüm bilgilendirmeler sunulmuştur.

Bu program ile çocuklarda diyabet bulguları ve diyabetli çocukların okulda bakımı konularında eğitim ve farkındalığı artırma yoluyla sağlıklı nesillerin yetiştirilmesine katkıda bulunma amaç edinilmiştir.

Program ile  ilgili her türlü bilgilendirici verilere birincil kaynak olan aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.